Sziasztok!

Hétvégén itt a Valentin-nap, amit én speciel nem kedvelek, de jópofa kajákat lehet készíteni ennek apropóján, úgyhogy egész héten ilyen ötletekkel foglak benneteket bombázni, hátha kedvet kaptok valamelyik elkészítéséhez (szép barokkos körmondattal sikerült indítanom a hetet, halleluja:) ).

A madártej az a kaja, amit szerintem mindenki szeret. Ráadásul leves, főétel és desszert helyett is bármikor bevethető, szóval elég univerzális. Arról nem is beszélve, hogy nagyon hamar készen van, szóval vasárnapi desszertfélének simán bárki (akár egy férfi is) meglepheti vele a kedvesét.

laktózmentes gluténmentes cukormentes mentes madártej szív alakú hab

Mentes madártej szív alakú habbal

A tejhez

0,75 liter rizstej

1/2 zacskó gluténmentes vaníliás pudingpor

3 tojássárgája

2 evőkanál xylit

A madárhoz

3 tojásfehérje

1 evőkanál xylit

1 csipet só

1. A pudingport összekevertem a xylittel és a tojássárgájával.

2. Lassan hozzáadtam a tejet, miközben csomómentesre kevertem.

3. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett felforraltam, hagytam, hogy egy picit besűrűsödjön. Levettem a tűzről, kiszedtem tálakba.

4. A tojásfehérjéből a xylittel és a sóval kemény habot vertem.

5. Mikrohullámú sütőben 1,5 perc alatt 700 watton készre főztem. Miután kivettem, összeesett, nem kell megijedni :)

6. A legkisebb méretű szaggatóval szíveket vágtam ki belőle és a vaníliás tej tetejére ültettem őket.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.