Sziasztok!

Imádom a kókuszos dolgokat. Régen nagyon szerettem a Raffaello golyót elmajszolgatni, amit ma már sajnos nem ehetek. Ezért ennek a mentes alternatíváját hoztam mára. Nem tartalmaz tejport, így laktózérzékenyek is bátran fogyaszthatják. A főzött krémet rizslisztből készítettem, így természetesen gluténmentes is :)

Ha egy éjszakát hagyjátok a hűtőben pihenni, akkor nagyon könnyen formázható lesz. Ha a szokásos golyó forma helyett a szív alakú formátokba tömköditek bele, akkor akár Valentin-napi ajándék is készíthető belőle.

Mentes Raffaello szívecskék

3 evőkanál rizsliszt

6 evőkanál xylit

1/4 rúd vanília

3 dl laktózmentes tej

10 dkg laktózmentes vaj

20 dkg kókuszreszelék

10 dkg mandula

1. A lisztet, xylitet, a kikapart vanília rudat összekevertem. Hozzáadagoltam apránként a tejet és csomómentesre kevertem. Lassú tűzön, folyamatos kevergetés mellett besűrítettem. Kitettem a hidegre hűlni. 

2. Miután langyosra hűlt, belekevertem az apróra vágott vajat. Botmixerrel egyneműsítettem.

3. Ezután került bele a kókuszreszelék. Egy nagyon sűrű masszát kaptam. Egy éjszakára bent hagytam a hűtőben, hogy könnyebben formázható legyen.

4. Másnap egy-egy mandulaszemet körbetapasztottam a kókuszos krémmel. Szív alakú bonbonos formába nyomkodtam, majd óvatosan kifordítottam belőle.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.