Sziasztok!

Tegnap sajnos annyira bezabáltam a négysajtos pizzából, hogy ma egy kímélő salátát kellett beterveznem. Még volt itthon darált hús és van egy grillkrémünk, ami sehogy sem akar fogyni, ezért göngyölt fasírtot készítettem hozzá. 

Egyszerű, gyors, finom és olcsó. Mivel holnap túrázni megyünk a Pilisbe, ezért akkor adagot csináltam, hogy ha hazaérünk megfáradva, akkor is tudunk belőle falatozni.

laktózmentes cukormentes gluténmentes göngyölt fasírt almás sajtsaláta

Mentes göngyölt fasírt almás sajtsalátával

35 dkg darált hús

1 gluténmentes zsemle

1 tojás

bors

annyi gluténmentes zsemlemorzsa, hogy összeálljon

grillkrém vagy piros arany vagy gulyáskrém

10 dkg laktózmentes trappista sajt

1 savanykás alma

10 dkg laktózmentes füstölt sajt

5 dkg laktózmentes  camembert

2 doboz laktózmentes tejföl

majonéz

mustár

1. Az almát 12 részre osztottam, a magházát kiszedtem, majd apró kockákra vágtam.

2. A sajtokat felkockáztam. Összekevertem az almával. Sóztam, borsoztam. 

3. Hozzáadtam a tejfölt, majonézzel és mustárral ízesítettem. Betettem a hűtőbe, hogy összeérjenek az ízek.

4. A zsemlét beáztattam vízbe. A darált húst összekevertem a tojással, a kinyomkodott zsemlével, a sóval és a borssal. Annyi zsemlemorzsát adtam hozzá, hogy összeálljon.

5. Egy téglalap alakú folpackon vékonyan elterítettem a masszát. Ha soknak tűnik, osszátok kétfelé. 

6. Rákentem a grillkrémet, majd a tetejére ráreszeltem a trappista sajtot.

7. Szorosan feltekertem a fasírtot, majd egy lapos tepsibe raktam.

8. Meglocsoltam olajjal, majd 175 fokra előmelegített sütőbe helyeztem és kb. 30 perc alatt készre sütöttem.

9. Az almás sajtsalátával tálaltam.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.