Sziasztok!

Zé nem sokszor főz. Általában a kiskukta szerepét szokta betölteni mellettem, abban viszont nagyon ügyes.

Néha fárasztó napok vagy esti futás után meglep egy finom vacsorával, ami általában mentes hamis mákos guba szokott lenni. Mint már említettem, imádja a mákot és futás után nekem is igazán jólesik egy jó kis szénhidrátdús édességet magamba tolni.

A recept annyira egyszerű, hogy bárki képes elkészíteni, úgyhogy férfiak, fakanalat elő és vacsorára fel! A párotok tuti nem felejti el ezt a kedvességet :)

laktózmentes gluténmentes cukormentes mákos guba mentes mákos guba

Mentes hamis mákos guba

2-2 db gluténmentes zsömle (vagy 1 db gluténmentes kalács)

1 dl laktózmentes tej vagy rizstej

5 dkg darált mák

2 dkg xylit

fahéj

1. A zsemléket felkockázta. (Nekünk kimaradt egy gluténmentes kalács, úgyhogy most azt vágta fel apró darabokra.)

2. A tejet kicsit meglangyosította, majd ráöntötte a péksütire. Hagyta, hogy egy kicsit megszívja magát a kalács.

3. A tetejét megszórta darált mák és xylit keverékével.

4. Megbolondította egy kis fahéjjal és már ehettem is.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.