Sziasztok!

Tegnap a bombajó tortához felhasználtam 9 tojássárgáját, így ma előttem állt a feladat, hogy a 9 tojásfehérjével mit is kezdjek.

(Ha lemaradtál a bombajó torta receptjéről, itt megtalálod: http://etelallergiasok.reblog.hu/mentes-bombajo-torta )

Régi kedvencem a nagyon gejl kókuszcsók, amiből elég egy darabot is megenni, annyira eltelsz tőle. Ezt leszámítva nagyon finom, érdemes a kimaradt tojásfehérjék egy részét erre szánni.

laktózmentes gluténmentes cukormentes

Mentes kókuszcsók

2 bögre kókuszreszelék

1/4 bögre xylit

2 tojásfehérje

1. Kimértem a száraz hozzávalókat és belekevertem a tojásfehérjéket, aztán összekevertem őket. Eleinte úgy fog tűnni, hogy kevés a két tojásfehérje és az egészből nem lesz semmi, de nem szabad feladni, mert pár perc erőteljes keverés után bizony szépen összeáll az egész.

2. Ezután elővettem a közepes méretű pogácsaszaggatómat (ami lehet bármilyen alak). Erre azért van szükség, hogy minden darab kb. egyforma legyen. Ezzel el tudjuk kerülni azt, hogy a sülési időben nagy különbségek legyenek.

3. Mindegyikbe két evőkanállal tettem a masszából és szorosan beleegyengettem. Mindezt már egy sütőpapírral kibélelt tepsiben tettem, nekem ennyi masszából (a bögrém kb. 2,5 dl) 9 szép nagy darab kókuszcsókom lett. 

4. 150 fokosra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre szárítottam. Én úgy szeretem, ha teteje picit megég, valahogy vonzódom az égett kajákhoz :)

5. Aki nagyon akarja variálni, az csokiba márthatja a végén, én csak így szimplán tálaltam. Másnapra kicsit visszapuhul, de úgy is nagyon fini-fini-finomságos.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.