Sziasztok!
Nem nagyon szoktam levest enni, ezt az eddigi recepteken észrevehető, hiszen még egyet sem osztottam meg veletek. Tegnap azonban úgy ébredtem, hogy úgy ennék egy kis levest. Szeretem a kelkáposztát, így esett a választásom a frankfurti levesre.
A különbség a hagyományos elkészítési mód és eközött az az, hogy nem raktam bele habarást, így teljesen liszt- és tejfölmentes.
A kelkáposzta nem savanyítható, de viszonylag magas az ásványi anyag és fehérje tartalma, a C- és B-vitamin tartalma pedig legalább annyi, mint a fejes testvéréé.
Mentes frankfurti leves
1 kis fej kelkáposzta
3 fej burgonya
1 kis fej vöröshagyma
2 szál bécsi virsli
1 kis darab házi csípős mangalica kolbász
só
bors
köménymag
piros paprika
olaj
1. A kelkáposzta szélső leveleit leszedtem, kivágtam a torzsáját és vékonyan felszeleteltem.
2. A krumplikat megpucoltam, apró kockákra vágtam.
3. A hagymát tisztítás után felkockáztam, majd olajon üvegesre pároltam.
4. Hozzáadtam a fűszereket, alaposan összekevertem. Beleraktam a kelkáposztát és a krumplikockákat. Felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közepes lángon feltettem főni.
5. Közben a kolbászt kétfelé, a virsliket karikákra vágtam.
6. A zöldségek hamar megpuhultak, ekkor belekerültek a kolbászdarabok és a virslikarikák. Még hagytam őket együtt rottyani, majd tálaltam is.
Jó étvágyat!
Üdv:
Cs.
Utolsó kommentek