Sziasztok!

Nem nagyon szoktam levest enni, ezt az eddigi recepteken észrevehető, hiszen még egyet sem osztottam meg veletek. Tegnap azonban úgy ébredtem, hogy úgy ennék egy kis levest. Szeretem a kelkáposztát, így esett a választásom a frankfurti levesre.

A különbség a hagyományos elkészítési mód és eközött az az, hogy nem raktam bele habarást, így teljesen liszt- és tejfölmentes.

A kelkáposzta nem savanyítható, de viszonylag magas az ásványi anyag és fehérje tartalma, a C- és B-vitamin tartalma pedig legalább annyi, mint a fejes testvéréé.

gluténmentes cukormentes laktózmentes mentes frankfurti leves frankfurti leves

Mentes frankfurti leves

1 kis fej kelkáposzta

3 fej burgonya

1 kis fej vöröshagyma

2 szál bécsi virsli

1 kis darab házi csípős mangalica kolbász

bors

köménymag

piros paprika

olaj

1. A kelkáposzta szélső leveleit leszedtem, kivágtam a torzsáját és vékonyan felszeleteltem.

2. A krumplikat megpucoltam, apró kockákra  vágtam.

3. A hagymát tisztítás után felkockáztam, majd olajon üvegesre pároltam.

4. Hozzáadtam a fűszereket, alaposan összekevertem. Beleraktam a kelkáposztát és a krumplikockákat. Felöntöttem annyi vízzel, hogy jól ellepje. Közepes lángon feltettem főni.

5. Közben a kolbászt kétfelé, a virsliket karikákra vágtam.

6. A zöldségek hamar megpuhultak, ekkor belekerültek a kolbászdarabok és a virslikarikák. Még hagytam őket együtt rottyani, majd tálaltam is.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.