Sziasztok!

Ezt a receptet Judit barátnőmtől tanultam, aki imádja a csípőset. Ajándékba kapott egy üveg Sárréti Chilifarmos Füst az üstben BBQ szószt, amiből egy olyan csípős csirkeszárnyas menüt készített, hogy tüzet okádtunk.

Ma eszembe jutott, hogy mennyire ennék megint valami csípőset, így ez lett az ebéd.

Köretnek kölest választottam, amit gluténérzékenyek is fogyaszthatnak. Még mindig kevés alkalommal fogyasztunk kölest, pedig a benne lévő magas rosttartalomnak köszönhetően könnyen emészthető, így akár a fogyókúrás étrendbe is beilleszthető. Jó hatással van a bőrre, a hajra és a körmökre is.

laktózmentes cukormentes gluténmentes csípős csirke

Mentes csípős csirke zöldséges kölessel

1 csirkemell

1 üveg Sárréti Chilifarm Füst az üstben BBQ szósz

fél tubus csípős Piros Arany

2 evőkanál csípős ketchup

bors

chilipor

4 evőkanál méz/diabetikus mézpótló

3 evőkanál olaj

1 tasak köles

5 dkg gyorsfagyasztott zöldségkeverék

1. A csirkemellett szeletekre vágtam. Azért választottam ezt a húsfajtát, mert Zé nem szereti a csontos húst. De természetesen csirkeszárnyból vagy dobverőből is nagyon fincsi.

2. A BBQ szószt összekevertem egy fél tubus csípős Piros Arannyal. Megízesítettem a ketchuppal. Adtam hozzá borsot, sót, chiliport. A végén rácsorgattam a mézet és az olajat. Egy sűrű masszát kaptam, amibe a hússzeleteket bepácoltam egy fél napra. Ha van elég időtök, akkor akár egész éjszakára a hűtőben hagyhatjátok, hogy jobban összeérjenek az ízek.

3. A bepácolt hússzeleteket egy tepsibe rakosgattam. Befedtem fóliával és a 200 fokra előmelegített sütőbe raktam.

4. Míg sült a husi, addig egy edényben feltettem a tasakos kölest főni. Kb. 16-18 perc kell neki.

5. Egy másik edényben vizet forraltam és előfőztem a zöldségeket.

6. A főtt zöldséget összekevertem a kész kölessel.

7. Közben a husit kitakartam és hagytam, hogy megpiruljon a teteje.

8. Együtt tálaltam őket.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.