Sziasztok!

Ma van Valentin-nap, ezért a szívecskés kollekcióm utolsó darabját osztom meg veletek.

Ha lemaradtatok a többi receptről, itt megtalálhatjátok őket:

http://etelallergiasok.reblog.hu/mentes-madartej-sziv-alaku-habbal

http://etelallergiasok.reblog.hu/mentes-szilvas-lepeny-szerelmeseknek

http://etelallergiasok.reblog.hu/mentes-kelt-kakaos-szivecskek

http://etelallergiasok.reblog.hu/mentes-kelt-kakaos-szivecskek

Őszintén szólva már magam is kezdtem megcsömörleni a szerelmes ömlengéstől, de azért csak sikerült valahogy túlélni :)

Ez alapból egy mentes burgonyás pogácsa recept, úgyhogy természetesen a hagyományos kör szaggatóval is elkészítheted, ha épp nincs kedved varálni.

A leírást egy nagyon kedves pék barátomtól kaptam, aki megkínált ezzel a csodával. A tésztája jó puha a benne lévő zsiradéktól és a főtt burgonyától. -Szerintem isteni finom, mindenképp érdemes kipróbálni.

Mentes burgonyás szívecskék

30 dkg gluténmentes kenyérliszt (én most is az Mgél-félét használtam)

30 dkg főtt, áttört burgonya

20 dkg laktózmentes vaj

10 dkg kacsazsír

2 dkg élesztő

2 dkg só

1. A burgonyát megpucoltam, sóban feltettem főni. Miután kész lett, krumplinyomón áttörtem és hagytam kihűlni.

2. A vajat mikróban enyhén megolvasztottam.

3. Minden alapanyagot hozzáadtam a kihűlt krumplihoz és alaposan összedagasztottam. Nagyon puha lesz, nem kell megijedni. Egy éjszakára hűtőben hagytam, hogy összeérjenek az ízek.

4. Másnap reggel lisztezett deszkán kb. fél centire nyújtottam a tésztát, szívecskéket szaggattam belőle.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt készre sütöttem.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.