Sziasztok!

Ez a hét a hosszú hétvégi futásra való készülés hete volt. Idén beneveztem a "Fuss 2016 km-t 2016-ban!" elnevezésű kihívásra, így januárban minden héten minimum 4-szer húztam futócipőt. A folyamatos kilométer gyűjtögetés következő lépése egy hónapzáró hosszú futás volt.

A Dorogi Futókör oszlopos fiútagjai a Yours Truly rendezvény keretein belül szerveztek egy "falucitta"-t, Dorog-Csolnok-Dág-Sárisáp-Tokod-Dorog útvonalon, ami 31 km lett végül. Így hát vasárnap reggel 7-kor én is ott toporogtam a Buzánszky Jenő Stadion előtt, hogy induljunk már végre :)

A távról annyit, hogy nekem, mint alföldi gyereknek, gyilkos volt. A kezdeti látványos emelkedők után jöttek a kis alattomos, enyhének tűnőek, de engem azok is megviseltek. Végül persze teljesítettem, hála a jó társaságnak, így jelenleg ez a rekordom :)

A hosszú futásoknál mindig dilemma, hogy milyen enni-innivalót vigyek magammal. Én általában valamilyen tésztát eszek előző nap és aznap reggelire (persze kb. 1-1,5 órával a kezdés előtt), az útra pedig isoitalt és banánt teszek el.

A bolti szeletek ugye nálam kiesnek, mivel nem mentesek, így ma is a házi energiaszeletemmel egészítettem ki a pakkomat.

Nemcsak futóknak ajánlom, hanem azoknak is, akik reggelire, vagy tízóraira szeretnének valami egészségeset enni, amivel akár délig is kihúzzák.

Az elkészítése is pofonegyszerű és gyors. A variációknak pedig csak a képzeletünk és a kamrapolcunk szabhat határt.

Mentes házi energiaszelet

natúr napraforgó

mazsola

füge

kókuszpehely

aszalt sárgabarack

méz vagy diabetikus mézpótló

(mehet még bele: zabpehely, zabkorpa, aszalt gyümölcsök, földimogyoró, dió, mandula, pisztácia, tökmag, csipkebogyó stb.)

1. A mazsolát, a fügét és az aszalt sárgabarackot apró kockákra vágtam. Erre azért van szükség, hogy összefogja a többi cuccot.

2. A hozzávalókat összeöntöttem egy edénybe. Azért nem írtam mennyiségeket, mivel ízlés dolga, hogy miből mennyit teszünk. Ha nem szereted a mazsolát, helyettesítsd más aszalt gyümölccsel.

3. Megöntöztem egy kis mézzel (cukorbetegek használjanak diabetikus mézpótlót) és alaposan összekevertem.

4. Nedves kézzel négyzet alakúra formáztam őket és egyenként alufóliába csomagoltam (folpack is jó).

5. Hűtőben várják, hogy valamelyikőnk felkapjon belőlük egyet és azt jóízűen betolja az arcába.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.

Ui: Itt egy kép, ami a futás után készült rólunk. Én vagyok a kék sapkás az előtérben :)