Sziasztok!

Hétvégén frankfurti levest készítettem, ami után valami édességet szerettem volna tálalni. Így kitaláltam, hogy palacsinta lesz a második. 

A palacsinta ugyanolyan dilemma volt, mint a piskóta. Mi a megfelelő arány a rizsliszt és a kukoricaliszt között? Hogy készítsem el, hogy ne törjön az egész és ne késsel-villával tudjuk csak elfogyasztani? 

Így kikísérleteztem a tökéletes mentes receptet, remélem nektek is hasonlóan fog tetszeni, mint nekünk :)

Mentes palacsinta rizslisztből

10 dkg rizsliszt

2 evőkanál kukoricaliszt

2 evőkanál olaj

2 tojás

2 dl rizstej

csipet só

csipet xylit

1. A rizslisztet összekevertem a tojásokkal. Megízesítettem a sóval és a xylittel. Hozzáadtam a kukoricalisztet, az olajat és végül apránként a rizstejet. 

2. Csomómentesre kevertem a masszát, majd kb. 20 percig pihentettem.

3. Olajjal kikent palacsintasütőben készre sütöttem. Nem lesz olyan vastag, mint a búzalisztes változat, de legalább nem törik és szépen lehet tölteni, tekerni, ilyesmi.

4. Házi cukormentes eper-rebarbara lekvárral kínáltam.

Jó étvágyat hozzá!

Üdv:

Cs.