Sziasztok!
Hétvégén frankfurti levest készítettem, ami után valami édességet szerettem volna tálalni. Így kitaláltam, hogy palacsinta lesz a második.
A palacsinta ugyanolyan dilemma volt, mint a piskóta. Mi a megfelelő arány a rizsliszt és a kukoricaliszt között? Hogy készítsem el, hogy ne törjön az egész és ne késsel-villával tudjuk csak elfogyasztani?
Így kikísérleteztem a tökéletes mentes receptet, remélem nektek is hasonlóan fog tetszeni, mint nekünk :)
Mentes palacsinta rizslisztből
10 dkg rizsliszt
2 evőkanál kukoricaliszt
2 evőkanál olaj
2 tojás
2 dl rizstej
csipet só
csipet xylit
1. A rizslisztet összekevertem a tojásokkal. Megízesítettem a sóval és a xylittel. Hozzáadtam a kukoricalisztet, az olajat és végül apránként a rizstejet.
2. Csomómentesre kevertem a masszát, majd kb. 20 percig pihentettem.
3. Olajjal kikent palacsintasütőben készre sütöttem. Nem lesz olyan vastag, mint a búzalisztes változat, de legalább nem törik és szépen lehet tölteni, tekerni, ilyesmi.
4. Házi cukormentes eper-rebarbara lekvárral kínáltam.
Jó étvágyat hozzá!
Üdv:
Cs.
Utolsó kommentek