Sziasztok!

Nektek van tökéletes mentes piskóta receptetek? Nekem igen és ezt meg is osztom most veletek.

Ha ti is sokáig keresgéltetek, próbálgattátok a különböző leírásokat, de aztán mégsem olyan lett a végén, mint a "rendes" piskóta, akkor üdv a klubban.

Én általában keverékeket használok, például kenyérhez vagy pizzához, de a piskótaporral nem volt eddig szerencsém. Hadd ne mondjam, milyen lett a végeredmény...

Zé anyukájától kaptam ezt a mentes piskótareceptet, amit nekem is ki kellett azonnal próbálnom. Rizslisztet és kukoricalisztet is használt hozzá, a kettő kombinációja adja a tökéletes ízt és állagot.

Piskótatekercsnek is lehet nyugodtan használni, nem törik, szépen fel lehet tekerni.

Ez is iszonyatosan könnyű, a 7-es szám áll a középpontjában.

laktózmentes gluténmentes cukormentes piskóta mentes piskóta

(A kép csak illusztráció, mivel elfelejtettem lefotózni a mienket. Bocs.)

Tökéletes mentes piskóta - alaprecept

7 tojás

7 kanál xylit

5 evőkanál rizsliszt

2 evőkanál kukoricaliszt

1 evőkanál 10 %-os ecet

1/2 zacskó sütőpor

1. A kétfajta lisztet kimértem, hozzáadtam a sütőport, majd alaposan átkevertem.

2. A tojásokat külön választottam.

3. A sárgájához hozzáadtam a xylitet. Fehéredésig kevertem. Ehhez ment az ecet is.

4. A sárgájás masszába kanalanként belekevertem a lisztkeveréket.

5. A fehérjét kemény habbá vertem. Ha fejjel lefelé tartva nem esik ki az edényből, akkor jó.

6. A felvert fehérjébe óvatosan beleforgattam a lisztes masszát.

7. Olajsprayvel kifújt formába öntöttem és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15  perc alatt készre sütöttem. Itt is érvényes a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor kiveheted.

8. Még melegen egy konyharuha segítségével felcsavartam tekercsbe.

9. Kihűlés után bármilyen krémmel megkenheted, hűtőben kihűtheted és szeletelheted. A klasszikus a baracklekvár, tetejére porcukorral :)

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.