Sziasztok!
Nektek van tökéletes mentes piskóta receptetek? Nekem igen és ezt meg is osztom most veletek.
Ha ti is sokáig keresgéltetek, próbálgattátok a különböző leírásokat, de aztán mégsem olyan lett a végén, mint a "rendes" piskóta, akkor üdv a klubban.
Én általában keverékeket használok, például kenyérhez vagy pizzához, de a piskótaporral nem volt eddig szerencsém. Hadd ne mondjam, milyen lett a végeredmény...
Zé anyukájától kaptam ezt a mentes piskótareceptet, amit nekem is ki kellett azonnal próbálnom. Rizslisztet és kukoricalisztet is használt hozzá, a kettő kombinációja adja a tökéletes ízt és állagot.
Piskótatekercsnek is lehet nyugodtan használni, nem törik, szépen fel lehet tekerni.
Ez is iszonyatosan könnyű, a 7-es szám áll a középpontjában.
(A kép csak illusztráció, mivel elfelejtettem lefotózni a mienket. Bocs.)
Tökéletes mentes piskóta - alaprecept
7 tojás
7 kanál xylit
5 evőkanál rizsliszt
2 evőkanál kukoricaliszt
1 evőkanál 10 %-os ecet
1/2 zacskó sütőpor
1. A kétfajta lisztet kimértem, hozzáadtam a sütőport, majd alaposan átkevertem.
2. A tojásokat külön választottam.
3. A sárgájához hozzáadtam a xylitet. Fehéredésig kevertem. Ehhez ment az ecet is.
4. A sárgájás masszába kanalanként belekevertem a lisztkeveréket.
5. A fehérjét kemény habbá vertem. Ha fejjel lefelé tartva nem esik ki az edényből, akkor jó.
6. A felvert fehérjébe óvatosan beleforgattam a lisztes masszát.
7. Olajsprayvel kifújt formába öntöttem és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 10-15 perc alatt készre sütöttem. Itt is érvényes a tűpróba, ha már nem ragad rá semmi, akkor kiveheted.
8. Még melegen egy konyharuha segítségével felcsavartam tekercsbe.
9. Kihűlés után bármilyen krémmel megkenheted, hűtőben kihűtheted és szeletelheted. A klasszikus a baracklekvár, tetejére porcukorral :)
Jó étvágyat!
Üdv:
Cs.
Utolsó kommentek