Sziasztok!
A mai reggelt egy félmaratonnal kezdtem, ezért a délutánt szénhidrátfeltöltéssel ütöttem el. Ez a recept annyira könnyű és gyors, hogy míg zuhanyzol futás után, addig el is készül.
A feltétek közül a választásom ma a mákra esett, mivel nagyon magas a kalcium tartalma, ezért a csontjaimnak, a térdemnek és a porcoknak nagyon jót tesz.
A gluténmentes tészták közül a rizstésztát választottam, ami már hónapok óta a kamrában hánykolódott. Még valami Ázsia napokon vettem, de nem kerestem hozzá ázsiai receptet. Most viszont épp kapóra jött :)
A rizstészta rizslisztből, mungóbabból készült keményítőből és vízből készült, tojás hozzáadása nélkül, ezért nemcsak glutén-, hanem tojásérzékenyek is fogyaszthatják.
Annyira vékony a tészta, hogy néhány percig forró vízbe áztatva el is készül.
Mákos rizstészta
10 dkg rizstészta
10 dkg darált mák
5 dkg xylit/kókuszcukor
1. A rizstésztát forró vízbe áztattam 5 percre. Ennyi idő alatt simán megpuhul.
2. A kifőtt tésztát tányérokra szedtem, majd összekevertem mák és kókuszcukor keverékével. Aki nem szereti a kókuszcukor ízét vagy cukorbeteg és nem ehet, az természetesen xylittel egye.
Jó étvágyat!
Üdv:
Cs.
Utolsó kommentek