Sziasztok!

A mai reggelt egy félmaratonnal kezdtem, ezért a délutánt szénhidrátfeltöltéssel ütöttem el. Ez a recept annyira könnyű és gyors, hogy míg zuhanyzol futás után, addig el is készül.

A feltétek közül a választásom ma a mákra esett, mivel nagyon magas a kalcium tartalma, ezért a csontjaimnak, a térdemnek és a porcoknak nagyon jót tesz.

A gluténmentes tészták közül a rizstésztát választottam, ami már hónapok óta a kamrában hánykolódott. Még valami Ázsia napokon vettem, de nem kerestem hozzá ázsiai receptet. Most viszont épp kapóra jött :)

A rizstészta rizslisztből, mungóbabból készült keményítőből és vízből készült, tojás hozzáadása nélkül, ezért nemcsak glutén-, hanem tojásérzékenyek is fogyaszthatják.

Annyira vékony a tészta, hogy néhány percig forró vízbe áztatva el is készül.

Mákos rizstészta

10 dkg rizstészta

10 dkg darált mák

5 dkg xylit/kókuszcukor

1. A rizstésztát forró vízbe áztattam 5 percre. Ennyi idő alatt simán megpuhul.

2. A kifőtt tésztát tányérokra szedtem, majd összekevertem mák és kókuszcukor keverékével. Aki nem szereti a kókuszcukor ízét vagy cukorbeteg és nem ehet, az természetesen xylittel egye.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.