Sziasztok!

Mint már írtam, imádom a sajtokat. Az egyik kedvencem a camembert, amit szerencsére az egyik üzletláncban már laktózmentes változatban is lehet kapni. Elég sűrűn veszek belőle, nagyon változatosan el lehet készíteni és bármilyen ételt fel tud dobni az íze.

A camembert sajtot a legenda szerint egy francia parasztasszony "találta fel" és III. Napóleon asztalára is eljutott. A császárnak annyira megízlett a csemege, hogy azután a vendégeit ezzel lepte meg. Így azok tovább vitték a világ minden tájára a sajt hírét.

Mentes camembert tallérok áfonyaszósszal és rósejbnivel

2 doboz camembert sajt

bors

gluténmentes liszt

1 tojás

kukoricadara

5 dkg cukormentes áfonyalekvár

2 evőkanál víz

30 dkg burgonya

1. A krumplit meghámoztam, hasábokra vágtam, majd forró olajban feltettem sülni.

2. A camembert sajtokat hosszában félbevágtam, majd borsot őröltem rá. Gluténmentes lisztbe, felvert tojásba és kukoricadarába paníroztam. Fontos, hogy a sajt bundája elég vastag legyen ahhoz, hogy megolvadt állapotában se folyjon ki, ezért a tojásba és a darába kétszer forgattam bele.

3. Felforrósított olajban egyszerre két darabot kisütöttem. Én kb. percenként megforgatom őket, nehogy az legyen, hogy az egyik oldalán már tönkrement a panír, a másik oldal meg még nyers. Két darabnál azért nem szoktam többet beletenni a serpenyőbe, mert visszahűl az olaj és nem sül, csak megszívja magát.

4. Az áfonyalekvárt összekevertem a vízzel és rottyantottam rajta egyet a tűzhelyen.

5. A kisült camembert tallérokat meglocsoltam az áfonyaszósszal és a rósejbnivel együtt tálaltam.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.