Sziasztok!

Mostanában kicsit elszaladt velem a ló és nem fogtam vissza magam kajálás terén, ezért mára valami kímélő salátát terveztem be. Na meg persze este ismét futás lesz, szóval nem akartam semmi nehezet enni.

Nagyon szeretem a rukkola+sárgarépa+paradicsom+sajt kombinációt, így ma is ezt készítettem. A tejfölös öntet helyett maradt az olívaolaj, így kevésbé hízlaló.

A rukkola mostanság lett divatos hazánkban. Ízében kicsit a földimogyoróra emlékeztet. Elősegíti az emésztést, így nehezebb, zsírosabb ételek mellé kitűnő választás. 

A csirkemáj tele van A-vitaminnal, ami jó a szemnek, de megtalálható benne a folsav is, ami vashiányos állapot esetében nagyon fontos. Egyes kutatások szerint fáradtságcsökkentő hatása is van.

Mentes csirkemáj szalonnába tekerve fitt salátával

Mentes csirkemáj szalonnába tekerve fitt salátával

30 dkg csirkemáj (szív nélkül)

10 dkg vékonyra szeletelt szalonna

10 dkg rukkola

10 dkg sárgarépacsíkok

10 dkg koktélparadicsom

5 dkg laktózmentes trappista sajt 

egy marék natúr napraforgó

egy marék natúr szezámmag

olívaolaj

1. A csirkemájat megtisztítottam a hártyás részektől, két részre vágtam és felraktam hideg vízben főni.

2. Kb. 10 perc alatt készen is volt. Miután kihűlt, betekertem a vékony szeletekre vágott szalonnába. Egy olajjal kikent tepsibe raktam őket, majd előmelegített sütőbe toltam az egészet.

3. A rukkolát összekevertem a sárgarépa csíkokkal, a negyedekre vágott koktélparadicsommal és a kockára vágott sajttal. Meglocsoltam olívaolajjal, majd egy-egy marék szotyit és szezámmagot szórtam a tetejére.

4. Az időközben készen lett csirkemájakkal együtt tálaltam.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.