Sziasztok!
Mostanában kicsit elszaladt velem a ló és nem fogtam vissza magam kajálás terén, ezért mára valami kímélő salátát terveztem be. Na meg persze este ismét futás lesz, szóval nem akartam semmi nehezet enni.
Nagyon szeretem a rukkola+sárgarépa+paradicsom+sajt kombinációt, így ma is ezt készítettem. A tejfölös öntet helyett maradt az olívaolaj, így kevésbé hízlaló.
A rukkola mostanság lett divatos hazánkban. Ízében kicsit a földimogyoróra emlékeztet. Elősegíti az emésztést, így nehezebb, zsírosabb ételek mellé kitűnő választás.
A csirkemáj tele van A-vitaminnal, ami jó a szemnek, de megtalálható benne a folsav is, ami vashiányos állapot esetében nagyon fontos. Egyes kutatások szerint fáradtságcsökkentő hatása is van.
Mentes csirkemáj szalonnába tekerve fitt salátával
30 dkg csirkemáj (szív nélkül)
10 dkg vékonyra szeletelt szalonna
10 dkg rukkola
10 dkg sárgarépacsíkok
10 dkg koktélparadicsom
5 dkg laktózmentes trappista sajt
egy marék natúr napraforgó
egy marék natúr szezámmag
olívaolaj
1. A csirkemájat megtisztítottam a hártyás részektől, két részre vágtam és felraktam hideg vízben főni.
2. Kb. 10 perc alatt készen is volt. Miután kihűlt, betekertem a vékony szeletekre vágott szalonnába. Egy olajjal kikent tepsibe raktam őket, majd előmelegített sütőbe toltam az egészet.
3. A rukkolát összekevertem a sárgarépa csíkokkal, a negyedekre vágott koktélparadicsommal és a kockára vágott sajttal. Meglocsoltam olívaolajjal, majd egy-egy marék szotyit és szezámmagot szórtam a tetejére.
4. Az időközben készen lett csirkemájakkal együtt tálaltam.
Jó étvágyat!
Üdv:
Cs.
Utolsó kommentek