Sziasztok!

Ma már reggel óta azon agyaltam, mit is kellene főzni ebédre. Valami olyat kívántam, ami tele van szénhidráttal (este intervall edzésen voltam a Futókörösökkel és kellett az energia), de mégsem zsíros és telít.

A választásom így egy könnyű olaszos spagettisalátára esett. Tavaly voltam Milánóban és nagyon megtetszett az ottan ízvilág. Szeretem használni az olívaolajat, a kakukkfüvet, az oregánót, a bazsalikomot, a paradicsomot és a sajtokat, így ezt az ételt is ezekkel ízesítettem.

Ha könnyű, gyors és tápláló ételre vágytok, egy csipetnyi Olaszországgal fűszerezve, akkor bátran fogjatok hozzá!

Futók figyelmébe is ajánlom ezt a kaját. Egy verseny előtt simán lehet reggelire tolni egy tányérral, garantáltan megadja az energialöketet :)

Mentes olaszos spagettisaláta

25 dkg gluténmentes spagettitészta (vagy bármilyen egyéb tészta)

20 dkg csíkokra vágott csirkemell

200 ml növényi főzőkrém

2 evőkanál olívaolaj

1 evőkanál fokhagymagranulátum

5 dkg reszelt laktózmentes trappista sajt

1 csipet őrölt bors

1 evőkanál kakukkfű

1 csipet só

2 dkg laktózmentes kékpenészes sajt

6-7 szem datolyaparadicsom

1. A tésztát forrásban lévő vízben feltettem főni. Imádom a hosszú tésztaszálakat a számba szívogatni, de most négy darabba törtem őket, úgy kerültek a lábasba.

2. Az olívaolajon megfuttattam a fokhagymagranulátomot. Aki nem szereti, használhat fokhagymapürét is, de a pornak kevésbé ütős másnap a szaga és a gyomrot sem bántja annyira, szóval én ennél maradtam.

3. Beleraktam a csíkokra vágott csirkemellet, amit zsírjára sütöttem. A husi így kapott egy kérget, de belül puha maradt. 

4. Hozzáadtam a borsot, a kakukkfüvet, megsóztam, majd hozzáöntöttem a növényi főzőkrémet. Rottyantottam rajta egyet, majd miután összeértek az ízek, levettem a tűzről és belekevertem a reszelt trappista sajtot.

5. Időközben készen lett a spagetti is. A főzővizéből egy kanállal a szószba raktam, a többit leszűrtem. 

6. Összekevertem a tésztát a mártással.

7. Tálaláskor a tetejére morzsoltam a tornacipő szagú kékpenészes sajtot és rábiggyesztettem a félbe vágott paradicsomokat.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.