Sziasztok!

Mostanában nagy nosztalgiával gondolok gyerekkorom süteményeire. A bombajó torta után (ha lemaradtál róla, itt újra olvashatod: http://etelallergiasok.reblog.hu/mentes-bombajo-torta ) a Roli rolád következett a sorban. 

Emlékszem, édesanyám régen gyűjtötte a recepteket. Ez a kincs is egy kivágott újságcikkben lapult, valószínűleg egy Nők Lapjában találhatta. Még arra is emlékszem, hogy a hátoldalán egy gyümölcsrizs leírása volt. Azt soha nem készítette el, de szerencsére a Rolit elég sűrűn.

A süti különlegessége, hogy sós földimogyoró van a krémben, ami sajátos ízkombinációt ad a vaníliával. Nyami.

Könnyen elkészíthető. Egyetlen hátulütője, hogy legalább egy éjszakára a hűtőbe kell tenni, hogy összeérjenek az ízek.

Retro kedvencek - mentes Roli rolád

4 tojásból piskóta (ha nem tudod, hogyan kell mentes piskótát készíteni, itt megtalálod az alapreceptet: http://etelallergiasok.reblog.hu/tokeletes-mentes-piskota---alaprecept)

2 dl laktózmentes tej vagy kókusztej

fél zacskó vaníliás pudingpor

3 evőkanál xylit

1 tojássárgája

15 dkg apróra vágott sós földimogyoró

1,5 dl laktózmentes habtejszín

1. A 4 tojásból vékony piskótát sütöttem. Miután kivettem a sütőből, lazán feltekertem, úgy hagytam kihűlni.

2. A tojássárgáját összekevertem a xylittel, hozzáadtam a vaníliás pudingport, majd felöntöttem a tejjel. Lassú tűzön sűrűre főztem.

3. Miután kihűlt, hozzákevertem a földimogyoró darabokat.

4. Egy őzgerincformát kibéleltem folpackkal. A piskótát belehajtogattam. Tele töltöttem a mogyorós krémmel. A lehajló piskótavéget ráhajtottam. Egy éjszakára a hűtőbe raktam.

5. Az őzgerincformából kivettem a betöltött piskótát. A tetejét bekentem a kemény habbá vert tejszínnel.

Jó étvágyat!

Üdv:

Cs.