Sziasztok!
Mint már írtam, imádom a sajtokat. Az egyik kedvencem a camembert, amit szerencsére az egyik üzletláncban már laktózmentes változatban is lehet kapni. Elég sűrűn veszek belőle, nagyon változatosan el lehet készíteni és bármilyen ételt fel tud dobni az íze.
A camembert sajtot a legenda szerint egy francia parasztasszony "találta fel" és III. Napóleon asztalára is eljutott. A császárnak annyira megízlett a csemege, hogy azután a vendégeit ezzel lepte meg. Így azok tovább vitték a világ minden tájára a sajt hírét.
Mentes camembert tallérok áfonyaszósszal és rósejbnivel
2 doboz camembert sajt
bors
gluténmentes liszt
1 tojás
kukoricadara
5 dkg cukormentes áfonyalekvár
2 evőkanál víz
30 dkg burgonya
1. A krumplit meghámoztam, hasábokra vágtam, majd forró olajban feltettem sülni.
2. A camembert sajtokat hosszában félbevágtam, majd borsot őröltem rá. Gluténmentes lisztbe, felvert tojásba és kukoricadarába paníroztam. Fontos, hogy a sajt bundája elég vastag legyen ahhoz, hogy megolvadt állapotában se folyjon ki, ezért a tojásba és a darába kétszer forgattam bele.
3. Felforrósított olajban egyszerre két darabot kisütöttem. Én kb. percenként megforgatom őket, nehogy az legyen, hogy az egyik oldalán már tönkrement a panír, a másik oldal meg még nyers. Két darabnál azért nem szoktam többet beletenni a serpenyőbe, mert visszahűl az olaj és nem sül, csak megszívja magát.
4. Az áfonyalekvárt összekevertem a vízzel és rottyantottam rajta egyet a tűzhelyen.
5. A kisült camembert tallérokat meglocsoltam az áfonyaszósszal és a rósejbnivel együtt tálaltam.
Jó étvágyat!
Üdv:
Cs.
Utolsó kommentek